Udruženje Investicionih Profesionalaca Srbije (SAIP) je osnovano 2017. godine. Sedište Udruženja nalazi se u Beogradu, ulica Kamenička broj 6.

Nevladino i neprofitno udruženje osnovano je radi ostvarivanja ciljeva u oblasti promocije investicione profesije u Srbiji. Udruženje unapređuje poziciju investicione struke i obezbeđuje usluge i podršku za svoje članove u Srbiji i okolnim zemljama. Udruženje teži ka tome da stvori veću svest u okviru članstva i šire javnosti vezano za dešavanja i novosti u struci.

Udruženje investicionih profesionalaca sarađuje sa stranim udruženjem „CFA Institute“ sa sedištem u USA, Virdžinija. „CFA Institute“ je globalno udruženje investicionih profesionalaca. U okviru svoje delatnosti CFA Institut je razvio program edukacije i ispitivanja „CFA Program“ u svrhu dobijanja licence „Chartered Financial Analyst“ (CFA®). CFA Institut organizuje edukativne konferencije, seminare, veb-emisije i publikacije, kako bi svim članovima omogućili da uvek budu u toku sa razvojem investicione industrije.

Posted in Uncategorized.